Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more

close

Important Information


As of January 1, 2020, Radionomy will migrate towards the Shoutcast platform. This evolution is part of the Group’s wish to offer all digital radio producers new professional-quality tools to better meet their needs.

Shoutcast has been a leader throughout the world in digital radio. It provides detailed statistics and helps its users to develop their audience. More than a thousand partners carry Shoutcast stations to their connected apps and devices.

Discover the Shoutcast solution.

Orange Blue

Orange Blue sadece Vince Bahrdt ve Volkan Baydar' dan olusuyor, ikiside 35 yasinda.
Duygu yüklü besteler ve sözler, Volkan Baydar' in essiz sesi ile etkileyici bir izdüsüm alani olusturuyor. Ama son yillarda Orange Blue' da çok sey degisti. Gelecekte ki basarilarinin zirvesindeydiler.
Ilk singlelari „She's got that light" aylarca herkesin kulaginda ve chart listelerindeydi.
Ilk albümleri „In love with a dream" süper satti - o zaman için tam 250.000 albüm satilmis. 2001 yilinda ikinci albümleri „Songs of liberty" çikti, ve yine büyük bir çikis yakaladilar.
Albümdeki parçalardan „The sun on your face" Hollywood'a, diger bir taneside Disney prodüsiyonunun "Dinazorlar" ina film müzigi oldu.
„Powered by emotion" ise Almanya'da ki SAT1 kanalinda program profili olarak kullanildi. Tüm turne biletleri satilmisti.
Kariyerleri tek bir yol taniyordu oda zirveye.
Bir milyonun üzerinde CD ve kasetleri satildi. Ama sirf bu yüzden süperstar mi olmuslardi? O zaman oldugu gibi, simdi de düsünülemez.
Süperstar aslinda nedir ki? Vince Bahrdt ve Volkan Baydar kendilerini buna kaptirmadilar.
Ne sevenlerine, ne süperstarin bildik imajina ne de kaçinilmaz CD prodüksiyonunda ki oturmus ekiplerine aldandilar.
Ki coktandir bu ekipten memnun degillerdi. O zaman piyasa da hiç beklenmedik, dahasi görülmemis bir sey yaptilar: özgür olabilmek için plak sirketinden, o zamanki menejerlerinden, prodüksiyon ekibinden, müzik sirketinden, turne organizatöründen ayrildilar.
Uzun lafin kisasi herseyi biraktilar.
Basarilarinin zirvesinde kendi kararlarini özgürce alabilmek ve yeni bir ufka yelken açabilmek için tüm kurulu düzenlerini bozdular.
Bunun ne anlama geldigini isin içinde olanlar bilir: „Never change a winning team." Hukuki ve kazanç adina sonsuz uzlasmasizliklar, yeni bir seye adapte olmanin verdigi kisirlik ve isteksizlik zaten çogunlukla iyi gitmez.
Ama olsun! Bir an önce stüdyoya girme, beste yapma, sarki sözü yazma istegi disinda, tüm baglarindan kurtuldular.
„Panta Rhei" de Orange Blue geleneginde bir sürü harika pop sarkisi bulunmasina ragmen, komple yeni bir altyapi ile senkronize edilememisti, zaten altyapi olmayinca, çok iyi bir albüm olsa bile stüdyodan dinleyiciye ulasamiyor. Bu esnada insanlar Orange Blue'yu sadece Song Contest 2005 de, bazi festival konserlerine katildiklarinda ve Lionel Richie ile turneye çiktiklarinda gördüler. Yeni plak sirketleri „Universal" cool (soguk kanli) davrandi ve müzisyenler de bu sayede kendilerinden ödün vermediler.
Istediklerine ulasmislardi.
Kendilerini özgürce hemde piyasaya uyum saglama baskisi ve hatta Orange Blue projesi olmaksizin gelistirebileceklerdi.
Kendilerini sürekli gelistirmeye ve yeniden kesfetmeye çalisiyorlardi yeni sarkilar bestelemek için uzun zaman ayiriyorlardi.
Süper bir basarinin pesinden kosmalarina gerek yoktu, çünkü bir çok müzisyenin yalnizca hayalini kurabildigi, kendi istekleri ve kurallari dogultusunda gerçek sanati elde etmislerdi. Semeresi ise: „Superstar" (2007), prodüktörü Deekay ve Orange Blue.
*** Orange Blue are still Vince Bahrdt and Volkan Baydar, both 35.
Their compositions and texts provide the broad projection surfaces for the emotionally charged, incomparable voice of Volkan Baydar.
But otherwise a lot has changed for Orange Blue over the past years.
They were at the initial high point of their success.
Their first single, "She's got that light," was in the charts for months and could be heard everywhere.
The first album "In love with a dream" went gold - at the time that was still the case for 250,000 albums.
In 2001, they released their second album, "Songs of liberty" - once again a big success.
One of the title's, "The sun on your face," even became the theme song to a Hollywood movie, and another made it into the Disney production "Dinosaur." "Powered by emotion" was a jingle for the TV channel SAT1. The ensuing tours were sold out.
Their careers actually only knew one direction: the way up.
A total of more than a million albums were sold.
But did that make them superstars? Today, it would still be inconceivable.
What exactly is a…

unknown

Hot tracks